Contact

<img src = "webdesign-banner-04-1.jpg" alt = "contact">  

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiectul

Mesaj

Comentarii

Contact — 13 comentarii

 1. Bună ziua,
  Vrem să deschidem succesiune pentru 1/2 apartament (1/2 apartament este pe numele meu), apartament cu trei camere, etaj 4 (ultimul) construit în 1961, în urma decesului tatălui nostru (mama este decedată și a fost făcută succesiunea după dumneaei). Mai avem în masa succesorală și 1,7 ha teren agricol în jud. Călărași Pentru succesiune suntem doi frați.Ne puteți da un reper de taxe ce trebuie plătite și în ce periodă trebuie făcută succesiunea? Cu mulțumiri

 2. buna ziua ,, va rog din suflet am si eu o problema ,,, tatal meu (mort 2006 ) in trecut a avut 2 casnicii cu 2 femei respectiv 2 fete fiiecare ,,, recunoscute de tata ,,, in 1979 tata este casatorit cu mama si are 4 copii au cumparat impreuna cu mama un apartament… acum la succesiune apartamentului are dreptul si cele 2 fete din alta casatorie ?? sau numai cei 4 copii si mama sotia decedatuli,,,??? va multumesc din suflet pt raspuns

  • Daca tatal dvs a avut, in afara de copii rezultati din casatoria cu mama dvs, si alti copii recunoscuti de acesta, la mostenire vor veni sotia supravietuitoare (mama dvs.) copii din casatoria cu aceasta si copii recunoscuti din celelalte casatorii (iar daca este cazul, si cei din afara casatoriilor sau din adoptii)

 3. Buna ziua!

  As dori sa intocmesc un testament prin care sa las apartamentul pe care il detin unei cunostinte (nu imi este ruda). Mentionez ca nu sunt casatorita si nu am copii, singurele rude directe fiind parintii mei. Doream sa stiu daca intocmirea testamentului implica in vreun fel si mentionarea parintilor mei? Multumesc

  • Stimata dna Alexa
   Presupun ca veti face acest testament in forma autentica, situatie in care notarul va face mentiune in act despre existenta sau inexistenta persoanelor cu vocatie succesorala.
   Prin urmare, se va face mentiunea referitoare la parintii dvs.
   Precizez ca, potrivit art. 1.087 Cod civil, soţul supravieţuitor, descendenţii şi ascendenţii privilegiaţi ai defunctului sunt moştenitori rezervatari. (parintii sunt ascendenti privilegiati). Aceasta inseamna, ca indiferent de ceea ce veti dispune dvs. prin testament, legea acorda protectie persoanelor mentionate mai sus, astfel ca aceste categorii de persoane vor putea culege, totusi, o parte din mostenirea lasata altei persoane prin testament (rezerva succesorala).
   Rezerva succesorală este, potrivit art. 1.086 si 1.088 Cod civil, partea din bunurile moştenirii la care moştenitorii rezervatari au dreptul în virtutea legii, chiar împotriva voinţei defunctului, respectiv jumătate din cota succesorală pe care fiecare ar fi mostenit-o in lipsa testamentului.
   Cu alte cuvinte, daca parintii dvs ar fi in viata la data decesului dvs, acestia vor putea veni la mostenire (daca vor dori acest lucru) chiar daca, prin testament, dvs veti mentiona ca lasati intreaga dvs avere tertei persoane.
   Cu stima, notar State

 4. buna ziua….tatal meu a murit acum6ani…apoi acum 3ani bunica mea(mama tatalui meu),bunicul e mort de20ani(tatal tatalui meu)..acum matusele mele(surorile tatal meu)vor sa vinda casa de la tara…mentionez ca eu cu fratele meu locuim in grecia…ce pot face ca sa o imputernicim pe mama ptr a ne reprezinte la dezbatere de mostenire si la vinzarea casei…sau putem sai donam partea noastra dinsei…..

  • Stimata dna Gheorghita
   Daca nu au fost dezbatute succesiunile bunicilor si a tatalui pentru casa respectiva, iar dvs, copii, nu va puteti prezenta la notariat va trebui sa dati fiecare procura (la notar, cu apostila sau la Consulatul/Ambasada Romaniei) pentru dezbaterea celor trei succesiuni (sau cate sunt de dezbatut) si pentru instrainarea imobilului (casei).
   Puteti face o procura pentru succesiuni si, respectiv, una pentru instrainare sau o singura procura care sa cuprinda ambele obiective (evident, fiecare dintre dvs, copii).
   In privinta persoanei care sa va reprezinte, daca doriti sa instrainati (prin vanzare, donatie, etc) imobilul unei alte persoane decat mama dvs, atunci puteti sa o mandatati pe aceasta sa incheie actul in numele dvs, insa, daca doriti sa o donati chiar mamei va trebui sa aveti in vedere ca in procura sa se mentioneze ca mandatara urmeaza sa incheie actul cu sine insusi si sa cuprinda clauzele esentiale din viitorul contract sau sa desemnati drept mandatar o alta persoana.
   Cu stima, notar State

 5. ma numesc mihaela si am urmatoarea intrebare: mai am dreptul de samnatura pe care tatal meu mi l-a dat printr-o imputernicire notariala pentru un proces de succesiune in instanta daca acesta a decedat intre timp? fac mentiunea ca tatal meu este reclamantul in acest proces. in imputernicire este specificat numarul de dosar si faptul ca tatal meu este de acord sa primeasca drept de mostenire o anumita parcela de teren. multumesc

  • Stimata dna Mihaela
   In situatia prezentata de dvs mandatul a incetat ca urmare a decesului mandantului (tatal dvs) ceea ce inseamna ca nu mai aveti drept de semnatura in baza procurii primite.
   Mai mult, daca nu ati facut-o, inca, va trebui sa incunostintati completul de judecata despre decesul reclamantului pentru a fi introdusi in cauza mostenitorii acestuia.
   Deoarece vi se va solicita sa depuneti la dosar certificatul de mostenitor sau de calitate de mostenitor emis de pe urma tatalui, daca nu sunteti in posesia acestuia va trebui sa va adresati unui birou notarial pentru dezbaterea succesiunii.
   Cu stima, notar State

 6. Buna ziua!
  Ma aflu in situatia urmatoare si am cateva nelamuriti: dupa moartea bunicului,presupun ca bunica a ramas in mod legal proprietera casei desi nu s-a facut succesiunea.Tinand cont ca buncii au doi copii iar unul dintre ei a murit respectiv mama mea. vreau sa va intreb daca dupa moartea bunicii casa se imparte intre mine ( fica decedatei) si fratele acesteia in mod egal?…si inca o intrebare : Daca nu s-a facut succesiunea dupa bunic deci casa nu e trecuta pe numele bunicii, aceasta cat timp mai e in viata poate sa faca un testament lasandu-mi mie jumatate din casa si cealalta jumatate fiului?

  Va multumesc

  • Stimatta dna Constantin
   Raspunsul este afirmativ. In final, bunurile ce au apartinut bunicilor dvs vor fi detinute in mod egal de dvs si unchiul dvs.
   La cea de-a doua intrebare raspunsul este partial afirmativ, in sensul ca bunica dvs va va putea lasa prin testament, in cote egale (cum doreste) doar partea sa, nu toata casa (cealalta parte urmand sa o detineti impreuna cu unchiul ca urmare a dezbaterii succesiunii de pe urma bunicului si a mamei dvs).
   Cu stima, notar State

 7. BUNA ZIUA
  MA NUMESC TUDOR CARMEN
  SUNT DIN PETROSANI JUD.HD
  V-AM TRIMIS UN
  COMENTARIU IN DATA DE 31 08 2013 PE NOTAR -EXPERT SUCCESIUNE.
  ESTE MENTIONAT:
  COMENTARIUL ASTEAPTA SA FIE MODERAT.
  VA ROG SA-MI RASPUNDETI LA CAZUL PREZENTAT DE MINE.
  ASTEPT RASPUNSUL DVS
  VA MULTUMESC.

 8. am si eu o problema,m-am casatorit in 1987 iar in 2003 am divortat in urma partajului mie mi sa atribuit un teren de 2700mp si 1/2 din apartamentul cumparat in timpul casatoriei,in 2004 ne-am recasatorit din nou,din casatorie nu au rezultat copii,in timpul casatoriei 2009-2010 eu am vandut acest tere si am cumparat altul pe care am construit o casa,sotul meu are un baiat din alta casatorie,in 2012 sotul meu a decedat,vreau sa stiu daca fiul lui are dreptul(afara de ce i se cuvine din 1/2 din apartament )si la contructia nou construitadin bani obtinuti pe terenul meu sotul ne avand nici-o contributie,cea ce afirm pot dovedi cu acte notariale si martori,va multumesc